Yol değil, koltuk hırsı Ali Dereli'nin sonunu getirdi

Yol değil, koltuk hırsı Ali Dereli'nin sonunu getirdi

Alevi Haber Britanya Alevi İnanç Kurulu başkanı Ali Dereli'yi istifaya sürükleyen o SKANDAL yazsına ulaştı.Ali Dereli'nin son süreçte MUTLAK GÜCÜ ele geçirme hesabının boşa çıkarıldığı ve örgüte yazar vermez konuma itelendiği bildirildi.

A+A-

Kendisini dede olarak tanıtan bir insanın kuramayacağı, kurmaması gereken cümleler eşliğinde hizmet etmesi gereken kurumdaki bireyleri ve çevreleri en ağır şekilde ihtam edip ardından kendisi 'mağdur' ediliyormuş gibi açıklamalar yapan Ali Dereli'ye yönelen tepkiler sonunu getirdi ve işgal ettiği koltuğu bırakmak zorunda kaldı.

Son bir hamleyle sosyal medyada kendisi hakkında ortaya atılan iddialar çürütmek için sitemizide hedef gösteren Ali Dereli'nin uzun bir süredir İngiltere Alevi Federasyonunun tepesine çıkma hesapları yaptığı ve bu nedenle mevcut yönetimin altını kazdığı iddia ediliyordu.

Bağlı olduğu kurum sayesinde toplum içerisinde saygı gören Ali Dereli'nin GÜÇ ZEHİRLENMESİ yaşadığı ve MUTLAK GÜCÜ ele geçirme hevesine kapılarak büyük oynadığı ve büyük kaybettiği şeklinde değerlendirildi.

Bağlı bulunduğu kurumda yönetici ve üye olan insanları hedef aldığı bir yazısındaki şu satırları

Bizim kimi ikrarsiz, itikatsiz, edepten yoksun Aleviler de Yol'a yanlis yaptiklarinda hemen sol'un sosyalistlerin emegine siginirarak, genclerimizin, yurtseverlerin kani uzerinden kendilerini temize cikarmaya calisirlar. Oysa gecmisi kirli olanlari da, Kirli insanlarla yol yuruyenleri de, Bir cok insanimizin katledilmesinden sorumlu olan Perincek'le el tutup, Avrupa'ya gelince zoru gorup ruzgara gore yon degistirenleri de, eroin paralariyla zengin olanlari da, halkin parasini calarak mutahitlik yapanlari da, kara para akliyanlari da, Paralarini istifleyip tek kurus harcamadan simdi de IAKM Cemevimize cokmeye calisan emeksizleri de, yoldaslarina ihanet edenleri de iyi taniyoruz.
(Ali Dereli'nin yazısından alıntıdır)


yazması Ali Dereli'nin sonunu getirdiği kaynaklarımıza bildirildi.

Konuyla ilgili tarafımıza bilgi veren kaynaklar Ali Dereli için ''Bu satırlar ile mevcut söz sahibi bazı idarecilere ve özellikle devrimci ve yurtsever üyelere karşı sözde bir 'Dede'ye yakışmayacak itham ve iddialar ortaya serip daha sonra kendisini ''mağdur'' ilan ederek pişkinlik sergilemiştir'' denildi.

Bu satırları yazan Ali Dereli'nin cevaplaması gereken sorular şunlardır:


1- Eroin paralarıyla zengin olanlar kimlerdir?
2- Halkın parasını çalıp mütehitlik yapanlar kimlerdir?
3- Kara para aklayanlar kimlerdir?

Ali Dereli'nin bu soruları cevaplaması halinde sitemizde yayınlayacağız.
Kendisiyle ilgili haberlerimize karşı tepki örgütlemeye çalışan Ali Dereli'ye son bir soru daha soruyoruz:
Bu yazıdaki çirkin ve temelsiz iddiaları sana Alevi Haber'mi yazdırttı?

Yazının tüm hali:

"YOL"A GÖNÜL VEREN CANLARLA VE YOLDAŞLARIMLA RIZALASARAK VEDALASMA ÇAGRIMDIR...
Degerli Canlar,
Bildiginiz gibi uzun bir süredir yaşanan ve hiç de tasvip etmedigim bir yöne dogru evrilen, giderek sahsima, başkanligini yürüttügüm Britanya Alevi Inanc Kurulu'na (BAİK) ve yakin akrabalarima kadar uzanan bir karalama ve iftira kampanyasina maruz kalmis bulunuyorum.
Yaşadigimiz sorunlara dair kendi kurumsal yapimiz icinde “kol kirilir, yen icinde kalir” anlayişi ile rizalasmamiza ragmen, kurum disindaki bir grubun sosyal medyadaki ilk bildirisine karşilik vermeme sabrini göstermemize ragmen, ikinci bir bildiri ile kurumsal isleyişimize muhtıra niteligi taşiyan bir bildiri yayinlandi ve sonrasinda da sahsim ve aileme yönelik bir linç kampanyasi başlatıldı. Bu aşamada sürüklendigim bu kulvarin, temsil ettigim misyona uymadiginin farkındayım ve bu durumun derin üzüntüsünü taşıyorum.
Yillardir bir cok ekonomik ve sosyal bedel ile Yol aşkina, toplumun birligi beraberligi ugruna her turlu çileye ailece katlanmaya calistik. Fakat son gelişmeler ve deyim yerinde ise karşı karşıya bırakıldıgımız "zulüm" artik dayanılmaz bir hal aldı.
Butun bu nedenlerden dolayi yaklasik 12 yildan beri ikrar verip hizmet yürütügüm IAKM CEMEVIMIZDE, 30 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 13:00’de bana yüklediginiz sorumlulugu, ve kurumsal görevlerimi iade etmeye, sizlerle dar-didar olmaya, yüzleşmeye, rizalaşmaya, karar verdim.
Bunu yaparken hic bir şekilde kem soze, herhangi bir olumsuzluga olanak vermeden, dostca bir muhabbet ile kucaklaşmaya, toplumsal ve kurumsal bütünlügümüzü bozacak herhangi bir pravakasyona meydan vermeden sizlerle vedalasmak istedigimin onemini, bir kez daha belirtmek isterim.
Bu duygularla yukarida belirtilen gün ve saatte dostca, kardeşce buluşmaya sizleri davet ediyorum.
Ask ìle...
ALI DERELI
BRITANYA ALEVI INANC KURULU BASKANI



Alevi Haber - Londra - B. Özden

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler