Ali Dereli yeni yuvasını buldu

Ali Dereli yeni yuvasını buldu

Kısa bir süre evvel hastalığı öne sürülerek BAİK Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ali Dereli CHP'nin Whisky'li balosunda 'andımız'ı okurken görüntülendi.

A+A-

Bu gelişme Londrada yaşayan birçok Maraş ve Dersim kıyımı mağduru Alevi canlar tarafından eleştirildi. Konuyla ilgili birçok platformda Ali Dereli'nin Alevi toplumunu ayrıştırdığı ve özellikle solcu ve sosyalist Alevilere karşı düşmanca söylemler geliştirdiği fakat CHP'liler ile hazırolda yetşikinler andını dimdik ve gür sesle okuduğuna vurgu yapıldı.

Gelen eleştirilerden bazılarından Ali Dereli'nin CHP’nin Cumhuriyetin 98. yılı için düzenlediği Cumhuriyet Balosunda hazırolda İstiklal marşı okuyup, her ağzını açtığında sola hakaret ediyor olması eleştirildi.

Eleştiriler CHP ve Sosyalistler arasında ilerlerken şu eleştiriler öne çıktı.

- 37 ve 38‘de Dersim kırımını CHP'mi yoksa Devrimciler mi yaptı?
- Kırım sonrası nbinlerce Dersim'liyi sol mu sürgüne gönderdi?
- 1938’de Dersim kırımını yapan, dedelerin kimini öldüren , kimini sürgün eden CHP değilmeydi?

Ali Dereli kliğine; 'Ortaca, Elbistan, Malatya, Çorum, Sivas ve Maraş’da Alevilere yönelik saldırılar ve katliamlar yapılırken Alevilerin yanında sosyalistlerden başka kimler vardı?' diye soruldu.
 
chp-ingiltere.jpg
Britanya Alevi örgütlülüğünü ele geçiremeyip safdışı kalan Ali Dereli'nin gelecek seçimlerde CHP'den teklif beklediği ve bu hesaplarla CHP Britanya örgütlülüğüne yakınlaştığı bildirildi.
tepki-ali-dereli.jpg

Tüm bu gelişmeler; Ali Dereli'ye sahip çıkan bir avuç nasyonal sosyalist, islamcı, ırkçı ve statükocu çevrelerden oluşu İngiltere Alevi örgütlenmesinin Ali Dereli ve kliği eksenli varolan sorunu tereyağından kıl çekermiş gibi çözmüş olmasının ne kadar doğru ve isabetli bir adım olduğunu tüm kamuoyuna gösterdiği şeklinde değerlendirildi.

Alevi Haber - Londra

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler