UĞUR KURT KADLEDİLİŞİ’NİN 5. YILINDA VURULDUĞU YERDE ANILDI

UĞUR KURT KADLEDİLİŞİ’NİN 5. YILINDA VURULDUĞU YERDE ANILDI

Uğur Kurt, Alevi kurumları tarafından bugün’u vurulduğu yerde anıldı. Okmeydanı Cemevi’nde düzenlene bir ceneze erkanına katılmak isterken AKP iktidarının polisleri tarafından kurşunla başından vurularak katledilen Uğur Kurt için, bugün Okmeydanı Cemevi’n

A+A-

Uğur Kurt, Alevi kurumları tarafından bugün’u vurulduğu yerde anıldı. Okmeydanı Cemevi’nde düzenlene bir ceneze erkanına katılmak isterken AKP iktidarının polisleri tarafından kurşunla başından vurularak katledilen Uğur Kurt için, bugün Okmeydanı Cemevi’nin önünde otrak bir anma etkinliği düzenlendi. Anma etkinliğine ailesinin yanı sıra demokratik kitle örgütlerinin ve Alevi kurumlarının (Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat, Sarıgazi Cemevi Başkanı Erdal Sağır, Arnavutköy Cemevi Başkanı Yüksel Yılmaz, PSAKD Beyoğlu Şube Başkanı Erdal Baba, İstanbul Cemevi Başkanı Gazi Aslan, Hubyar Sultan Alevi Kültür Başkanı Dursun Önal, Demokratik Alevi Derneği Başkanı Bülent Çelikoğlu) temsilcileri katıldı. Kurt için düzenlen anmaya canlarda katılım sağladı…

” KATİLİN CEZALANDIRILMASIN İSTİYORUM”

Anma etkinliğinde söz alan Uğur Kurt’un acılı  Annesi Güllünaz Kurt  oğlunun katledilmesine ilişkin şunları söyledi: “Benim oğlumun kanı nerede? Ben oğlumun kanını istiyorum, katilini ödüllendirdiler. Katilin cezalandırılmasını istiyorum. Cezasız kalmasın” dedi.

“CEMEVİ’NİN İÇİNE GAZ ATIP, BİZ GAZA BOĞDULAR”

Anma etkinliğinde ilk sözü  Okmeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin aldı. Başkan Şahin, Uğur‘un katledilmesine ilişkin olarak şunları söyledi: “Mahallede eylem vardı, eylemlere silahlı müdahale kabul edilemez. Polis cemevini taradı, Uğur da vuruldu. Uğur’a yardım etmeye çalışmamızı bile engellediler. Cemevi’nin içine gaz atıp, bizi gaza boğdular. Ambulans çağırdık ama ambulansı geciktirdiler. Provokasyon olarak Uğur’u cemevinde vurdular, bizi kurşun yağmuruna tuttular. Eli kanlı katiller doymuyorlar. Alevilere, ötekilere karşı nefret üretiyorlar sürekli. Katil polis ise 12 bin 100 lira ile mükafatlandırıldı. Bu şu demektir: ’12 bin lirayı cebinize koyun gelin, cemevinde birini vurabilirsiniz.’ Bu resmen ödüldür” dedirek sözlerin tamamladı.

”ADALETİ BİZ ALEVİLER HİÇ BULAMADIK”

Anma etkinliğine katılan Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat ise Uğur Kurt’un katledilmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Bir devletin dili, dini adalet olmalı. Adaleti biz Aleviler hiç bulamadık. Bize karsı sürekli katliam politikası geliştiriliyor, biz bu ülkede sevginin egemen olmasını istiyoruz. Bunların tekrar yaşanmaması gerekiyor, ‘ben insanım’ diyen herkesin bu acıyı sahiplenmesi lazım. Bu vahşet son bulsun istiyoruz. Kimsenin katledilmediği bir ülke istiyoruz. Uğur’un katillerini ödüllendirdiler, bunu ilk kez görmüyoruz. Bunu kınıyoruz” dedi.

” HAKKIN VE HAKİKATİN YANINDA OLACAĞIZ”

Anma etkinliğine katılan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez’de Uğur’un katledilmesine ilişkin kısa bir konuşma yaptı . Geçmez, “Türkiye’de bir barış isteniyorsa toplumsal barışın şart olmasından dolayıdır. Uğur Kurt’un katili ceza almadıysa dilsizlikten dolayı olduğunu bilmeleri gerekiyor. Hakkın ve hakikatin yanında olacağız. Biz de tarihe yön vermek istiyoruz. Uğur canımız hala adalet arıyor. Onun için adalet aramaya devam edeceğiz. Adaleti insanların vicdanlarında arıyoruz” ifadelerin kullandı.

Anma etkinliği, toplusal özgürlük mücadelesinde hayatlarını kaybedenlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.