Altay: ''Mehmet Şahin’in MHP’den adaylığı utanç verici''

Altay: ''Mehmet Şahin’in MHP’den adaylığı utanç verici''

CAN TV programcısı Zeynel Gül'ün programına konuk ederek desteklediği ve 'Alevi kanaat önderi' diye cilaladığı MHP'li Mehmet Şahin için PSAKD Edremit Şube Sekreteri Hüseyin Altay konuştu...

A+A-

Geçtiğimiz günlerde CAN TV 'Sözün özü' programına telefonla bağlanan Toroslar Cemevi kurucu üyesi ve Toroslar MHP Belediye Meclis üyesi adayı Mehmet Şahin ''Alevilerin bu güne kadar var olan hak arama yöntemlerinin bir sonuca varmadığını gördük ve çözüm olarak Siyasi idareye müdahil olmak gerekiği'' kanısıyla haraket ederek Cumhur ittifakıyla birlikte haraket etmeye karar verdik.'' yönünde açıklamalarda bulunmuştu.


CAN TV kanalında bu tür açıklamaları sorunsuzca yapabilme şansı sunulan Mehmet Şahin'e müdahale etmeden konuşturan CAN TV'nin ''solculuktan beslenen ama ırkçılarla oynaşan Devrimci abisi' sunucusu Zeynel Gül, Mehmet Şahin'den sonra yayına bağlanan ve eleştirilerde bulunanlara müdahale ederek konuyu değiştirme ustalığını göstermişti.
Kendisinin bu tutumunu irdeleyen bir haberimize yanına aldığı 3-5 sicili belli can dostlarıyla küfür ve hakaretler eşliğinde saldırmayı yeğleyen Zeynel Gül'ün kirli ilişkilerini gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz.
Bu Alevi Haberin üstlendiği Gazetecilik görevidir.
Aşağıdaki görselde MHP'li Mehmet Şahin'in paylaştığı MHP Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz resmine BEĞENiyi basan  ''CAN TV'nin solculuktan beslenen ama ırkçılarla oynaşan Devrimci abisi' Zeynel Gül'dür.

CAN TV kimlerin desteğiyle kimlere hizmet etmektedir?

....

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Edremit Şube Sekreteri Hüseyin Altay, Pir Sultan örgütlülüğüne karşı gelişen saldırı ve tutuklamalar ile Alevilerinin sesinin kısılmak istendiğine dikkat çekerek tüm bu saldırılara rağmen AKD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin’in MHP Toroslar belediye meclis üyesi adayı olmasının kaygı verici olduğunu vurguladı.

zeynelgul-mhplidir.jpg
 

“CHP’NİN SAĞ İLE OLAN İTTİFAKI ALEVİLER İÇİN KAYGI VERİCİ”

“Yerel seçimler bir bütün kurtuluş değildir ama faşizmin gücü biraz daha kırabilir” diyen Altay, CHP’nin sağa kayması ve sağ  partilerle ittifak yapmasının Aleviler açısından hep bir kaygı barındırdığını vurguladı. İttifaka gidilen güçlerin aynı zamanda bölgede Aleviler ve devrimcilere faili meçhuller yaşattığının altını çizen Altay şöyle konuştu:

“Türkiye’de resmi bir faşizm var. Yerel seçimler önemli. Bir bütün kurtuluş değildir ama faşizmin gücü biraz daha kırılabilir. Altınoluk’u değerlendirdiğimizde Alevilerin tavrı nettir. Çoğunluğunun CHP’li olmasından kaynaklı büyük ihtimal bu adaylara destek verecekler. Ancak CHP’nin sağa kayması ya da sağ ile ittifak yapması Aleviler açısından kaygı vericidir. 90’lı yıllarda beyaz torosların dolaştığı, devrimcilerin, sosyalist ve Alevilerin faili meçhul cinayetlere kurban gittiği dönemdeki İçişleri Bakanı olan kişi ile ittifak söz konusu. Hiç kimse Dersim’i, Maraş’ı, Sivas’ı ve Çorum’unutmasın. Bunların failleri ile kol kolalar şu an.”

AKD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin’in MHP Toroslar Belediyesi meclis üyesi adayı olmasına da tepki gösteren Altay “Sistem karşısında bir güç görmek istemiyor. Bunların biri Aleviler, diğeri ise Kürtlerin örgütlü gücüdür. Daha doğrusu ezilen halkların bir araya gelinmesi istenmiyor. Böl, parçala ve yönet mantığıyla böylesi bir adım atıyor. Bununla birlikte birkaç Alevi kurumu ile Alevileri asimile etme yöntemi seçmiştir. Türkiye’de sayılı bir kurumun genel başkan yardımcısının Mersin Toroslar’da MHP meclis üyesi adayı olması kaygı vericidir. Bir dönem birilerine daha misyon biçildi ve bu misyon başka bir kuruma verildi. İstanbul Kartal’da Binalı Yıldırım’ın bir cemevinde kahvaltı organize etmesi, Dersim’deki gri pasaportlu dedelerin ortaya çıkması kadar utanç verici bir şey olamaz. Sistem bunları bilerek organize ediyor. Alevilere ya da Kürtlere bir saldırı söz konusu” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler