Başakşehir Cemevi seçimlerinde yaşanılanlar kamuoyuna duyuruldu

Başakşehir Cemevi seçimlerinde yaşanılanlar kamuoyuna duyuruldu

20.03.2021 tarihli 7. genel kurul toplantısında her türlü baskı tehdit ve saldırı ile seçim sürecinde yaşanılanlar kamuoyuyla paylaşıldı.

A+A-

DEVRİMCİ DEMOKRAK ALEVİ KAMUOYUNA;

Merhaba Canlar,

20.03.2021 Tarihinde Başakşehir Hacı Bektaş Veli Cem ve Kültür Evinin 7. Olağan genel kurulu yapılmıştır. İstanbul’un Başakşehir ilçesi Güvercintepe (Bayramtepe) mahallesinde bulunan cemevine üyeyim ve 7. genel kurula muhalif listeyle seçime katıldık.

İki dönem başkanlık yapan mevcut başkan Cafer Geçgül hem yönetim sürecinde hemde genel kurul toplantısında Alevi inanç ve değerlerini, demokrasi ve insan haklarını ayaklar altına alan uygulamalarıyla biz muhalifleri yıldırmaya çalıştı.

5 Yıllık başkanlığı sürecinde sayısız haksız hukuksuz ve Alevi değerlerini yok eden faaliyet yapan Cafer GEÇGÜL, AKP Başakşehir belediye başkanlarıyla işbirliğini açıktan yürüten, lokma kazanının kapağını belediye başkanına açtıran, lokma dağıtımı için belediye başkanının gelmesini bekleyen, başkanlık koltuğuna belediye başkanını oturtan, onlarca pankart yazdırarak AKP belediye başkanlarına teşekkür ve minnet dileklerini ilan eden, iftar yemekleri düzenleyen, bayram cemleri yapan, kuran kursu açan, muhalif her canı cemevinden ayak oyunları ile uzaklaştıran, kendi akraba ve köylülerinden yüzlerce insanı üye yaparak haksız hukuksuz,rızasız bir şekilde seçim kazanan, eleştiri yapan canlara fiziki saldırı ve linç girişimi örgütleyen, milliyetçilik-ırkçı-faşist güruhu cemevinde örgütleyerek ilerici, aydın ve muhalif insanlara saldırtan vb. onlarca Alevilikte yeri olmayan, faşist ve ırkçı işler yapmış, 20.03.2021 tarihli 7. genel kurul toplantısında yine her türlü baskı tehdit ve saldırı ile seçime yön vermeye çalışmış ve bu sayede meşru olmayacak şekilde tekrar başkan seçilmiştir.
Üye bir insan olarak 7. genel kurulda demokrasi, hukuk ve Alevi değerleri gereği söz hakkı alarak konuşmaya başlamamın devamında daha ağzımdan AKP kelimesi çıkmasıyla beraber divan başkanı ile birlikte dernek başkanı Cafer Geçgül tarafından başlatılan, faşist yandaşlarıyla linçe dönüşen fiziki saldırıya uğradım. Öncelikle dik duruşum ve devamında eş dost ve duyarlı canlar sayesinde yaralanmaktan ve linç edilmekten kurtuldum. Saldırı dakikalarca sürmüş, elimden mikrofon Cafer GEÇGÜL tarafından zorla almıştır. Devamında kürsüden zorla indirmeye ve salondan zorla çıkarmaya çalıştılar. Bu saldırın yaklaşık 20-30 kadar faşist güruh katıldı. Pir Sultan, Şeyh Bedrettin ve nice pir ve önderin dik duruşuna layık olma çabamla faşist saldırıya boyun eğmeyişim karşısında panik ve şaşkınlık yaşayan faşist güruh ne yapacağını şaşırmış ve devamında duyarlı canların etrafında etten duvar örmesiyle bana fiziki zarar vermeleri önlenmiştir.

Tüm bu saldırıla rağmen kürsüden beni zorla indiremediler ve salondan çıkaramadılar. Hak yolunda can ve baş vermekten zerre kadar korkum olmadığı gibi benim için bu yolda can vermek onurdur. Lakin Alevi değerlerini ayaklar altına alan bu faşist güruh teşhir edilmeli ve tüm Alevi kurumlarından gerekli tepkiyi görmelidir. Bu saldırgan güruh, Başakşehir Hacı Bektaş Veli Cemevi başkanlığını ve yönetimini halen ellerinde bulundurmaktalar.
Egemenlere hizmet eden, yolun dışına düşmüş, demokrasiden bihaber bu faşist kişiler hakkettikleri eleştiri ve tepkiyi almalıdır. İçimizde ki Hızır paşalar teşhir edilmelidir.
Alevi bir can olarak bu yanlışları kamuoyuna duyurmayı asli bir görev oldu düşüncesiyle Devrimci demokrat ve Alevi kamuoyuna saygılarımla duyurulur.

21.03.2021

Xızır yar ve yardımcımız olsun.
Aşk ile...

Aslan YILDIRIM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.