Erdal Güney
Erdal Güney Anamur doğumludur.Güney'in küçük yaşlarda başlayan müzik yaşamı üniversite yıllarıyla yoğunluk kazandı. İstanbul Üniversitesi İktisat...
Erdal Güney Anamur doğumludur.
Güney'in küçük yaşlarda başlayan müzik yaşamı üniversite yıllarıyla yoğunluk kazandı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur. Tahsin İNCİRCİ, Elmira AŞRAFOV, Jerair ARSLANYAN, Kemal KAPLAN ve Ferhat LİVANELİ’den müzik dersleri aldı.
1993-94 yılları arasında Metz-Fransa'da bir kültür kuruluşunun davetlisi olarak bağlama dersleri verdi.
1994-96 yılları içinde Anamur-Ören Bld. Kültür Merkezinde yöneticilik de yapan Güney; burada verdiği bağlama derslerinin yanı sıra, koro çalışmaları da yaptı.
1998-2003 'de Berlin 'de özel bir kuruluş olan Alman-Türk Müzik Akademisi'nde öğretim kadrosu içinde yer aldı.
1997'den günümüze Güney Türküleri , Yakımlar , Köprüler (enstrümantal karma albüm ), Aşkiya, Unutulmayanlar (saundtrack), Hatırla Sevgili (saundtrack), Yemin (saundtrack), Asi Ruh (saundtrack), Elveda Rumeli (saundtrack), Bir Kıyıdan, Perihel (enstrümantal) adlı solo ve karma albüm çalışmalarını yaptı.
Müziklerini hazırladığı çalışmalar arasında Unutulmayanlar, Gitmek, Denizden Gelen, Divanyolu, Kutsal Bir Gün ve Benimle Oynar Mısın sinema filmleri, İlk Göz Ağrısı, Hatırla Sevgili, Elveda Rumeli, Dicle, Yemin, Bu Kalp Seni Unutur mu, Balkan Düğünü adlı televizyon dizileri, Türkiyenin Ruhu - Cemil Meriç, Asi Ruh, Sesim Rüzgara, Balkanların Kalbindeki Sahne, Gökyüzüne Sunulan Gerdalık - Mahya, Perde adlı belgesel filmleri yer almaktadır.
Türkiye, Fransa, Almanya, Hollanda ve İsviçre'de kültürel etkinlikler çerçevesinde düzenlenen bir çok konser ve dinletiye katıldı. Taşeli Platosu üzerine alan çalışmasına dayalı müzik incelemesi yapmaktadır.
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sinema TV bölümünde yüksek lisans yaptı. Aynı üniversitenin Sinema TV bölümünde film müziği dersleri vermektedir.
Erdal Güney ''Alevi mi?'' diye merak ediliyor.
Bu kadar güzel ve üstün kalitede Müzik Sanatı Emektarı Erdal Güney Alevidir. Çünkü Alevilik Kültür ve Sanattır. Erdal Güney'in icra ettiği muhteşemliği Alevilik adınada İnsanlık adınada sonuna kadar sahipleniyoruz. Aleviliğin bağlı olduğu üst nokta İnsanlık ve Emektir. O Meşhur ''Alevi mi?'' sorusunu bu başlıkta ve diğer benzeri tüm "Alevä mi? " sorulu konularda bu bağlamda cevapladık. Dünyaya ve Insanlara etnik köken temelinden bakan bir gericiliğı ne Alevilik nede İnsan Onuru kabul edebilir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.