İmam Hüseyin Mazlum mu? Zalim mi?

İmam Hüseyin Mazlum mu? Zalim mi?

İmam Hüseyini İslam ordusu öldürdü.Muaviye, Yezit ne kadar Mazlum ise İmam Hüseyin o kadar Mazlumdur.Muaviye, yezit ne kadar zalim ise İmam Hüseyin o kadar zalimdir.

A+A-

İyi olmak kolaydır. Zor olan adil olmaktır. En mükemmel adalet ise, vicdandır.  

Aleviler olarak çok derin bir tarihsel değişim döneminden geçiyoruz. Süreç hızlı ilerliyor. Ne olmadığımızı anlayıp ne olduğumuzu keşfetme yolunda artık kaybedecek fazla zamanımız yoktur. Olasılıkları görüp değerlendirmek, bizim elimizde. Artık kendi gerçekliğimize ulaşmalıyız. Bize gösterilene değil, gerçeği görmek zorundayız.
Bilim, gerçeğe giden yolları aydınlatan ışıktır. H. Bektaş Veli
Mazlum ne demek?
1. Kendisine zulmedilmiş, haksızlığa uğramış, ezilmiş.
2. Sessiz ve uysal, boynu bükük.
Zalim ne demek?
Acımasız ve haksız davranan, kıyıcı, zulmeden
İmam Hüseyin Mazlum mu? sorusuna cevap vermek için, Tarihe başvurmak gerekir.
“Tarih, geçmişte yaşamış insanların faaliyetlerini ve birbirleriyle olan ilişkilerini; Yer ve zaman göstererek, Bilgi, belge, bulgu ve kanıtlara dayanarak, Neden-sonuç ilişkisini gözeterek, Objektif yani tarafsız ve yansız bir şekilde anlatan bilim dalıdır”.
İmam Hüseyin’in yaşam Dönemi
İmam Hüseyin’in doğumu, 9 Ocak 626 ölümü 10 Ekim 680
İmam Hüseyin, Muhammed Hakk’a yürüdüğünde 7 yaşında idi.
İmam Hüseyin, babası Ali öldürüldüğünde ise 35 yaşında idi.
İmam Hüseyin İslam ordusu tarafında öldürüldüğünde 54 yaşında idi
Yukarıda görüldüğü gibi, İmam Hüseyin’in hayatı sadece kerbeladan (körbela) ibaret değildir. Kerbela olayını sağlıklı değerlendirmek için İmam Hüseyin’in yaşam biçimine bakmak gerekir.
İmam Hüseyin’in yaşamı
656 yılında Ali ile Ayşe’nin sebep olduğu Cemal (Deve) savaşı yaşandığın da İmam Hüseyin 30 yaşında idi. Ali Cemal savaşın da çoluk-çocuk demeden 13 bin insanı katlederken, İmam Hüseyin babasını destekledi. Katliama ortak oldu.
İmam Hüseyin Ali’nin ölümünden sonra Muaviye’ye diz çökerek biat etti.
İmam Hüseyin, Muaviye’nin iktidarında 12 yıl imamet (bakanlık) yaptı.
İmam Hüseyin, imamet olduğu dönemde Muaviye’nin almış olduğu kararları, onaylamış suca ortak olmuştur.
İmam Hüseyin, imametlik (bakanlık) kimliğini kullanarak, Muaviye’nin de onayını alarak 14 yaşındaki oğlu İmam Zeynel Abidin’i Mescidi Aksa camisine imam olarak atamıştır.
İmam Hüseyin, Muaviye 677 yılında oğlu Yezid’i Şam valisi olarak atadığında İmam Hüseyin imamet (bakan) olarak karşı çıkmadı ve onayladı. Şam valisi ordunun başı (Genel Kurmay) aynı zaman da geleceğin Halifesidir.

İmam Hüseyin, yasalar gereği Şam valisinin geleceğin Halifesi olduğunu biliyordu. İmam Hüseyin, İmamet olarak, Kuranda var olan kadını aşağılayan ayetlere karşı çıkmadı, bire bir uyguladı. İmam Hüseyin, yaşamını Kurana göre dizayn etti. insanın köle olarak alınıp satılmasına karşı çıkmadı. Birden fazla evlilik yaptı, bir den fazla Cariye (kadın kölesi) vardı. İmam Hüseyin Medine de Muaviye’nin sarayında imametlik (bakanlık( yaparken Yezit, Şam da ordunun başın da İslam ordusunun baş komutanlığını yapıyordu.

İmam Hüseyin, Yezit Şam Valisi (Genel kurmay) iken İslam adına kan dökerken, bakan olarak karşı çıkmadı ve onayladı .

İmam Hüseyin ile Yezit, İslam (şeriat) devleti için çalıştılar. İmam Hüseyin, Halife olmak için, yasaları hiçe sayarak, Hukuk dışı yollara baş vurarak darbe yapmaya kalkmıştır. İmam Hüseyin, Yezidi öldürmüş olsaydı, Yezit Mazlum mu olacaktı. İmam Hüseyin ile Yezit arasında ki iktidar kavgasında Mazlum aramak, zulme uğramış mazlum halka ihanettir.

İmam Hüseyini İslam ordusu öldürdü.
Muaviye, Yezit ne kadar Mazlum ise İmam Hüseyin o kadar Mazlumdur.
Muaviye, yezit ne kadar zalim ise İmam Hüseyin o kadar zalimdir.
Muaviye’nin iktidarında Bakanlık yapmış, Muaviye’nin katliamlarına ortak olmuş, ezenden yana olmuş, İmam Hüseyin’e Mazlum demek Mazlum halkları yapılan en büyük kötülüktür.

Not: Şiici Alevilerin uğruna göz yaşı döktükleri On iki İmamların altısı aile içi şiddete maruz kalarak Eşi, Kızı, Amcası ve Kölesi (cariye) tarafında öldürüldüler.

Alevi kurumlarına çağrımızdır
Başta Pir Sultan Abdal dernekleri olmak üzere neden On iki İmamlar ve İmam Hüseyin’in yaşamı hakkın da bilgi vermiyorlar?... Utanıyor musunuz. Utanıyorsanız Cemevlerimize astığınız o resimleri kaldırın ve halka doğru bilgi verin.
Sorgulamayan bizden değildir
Kadılar müftüler fetva yazarsa,
İşte kemend, işte boynum asarsa,
İşte hançer, işte kellem keserse,
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan!
Aşk ile…
 
Baris Aydin
4 Nisan 2013

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler