Can TV'nin Ömer Güney'i: Zeynel Gül

Can TV'nin Ömer Güney'i: Zeynel Gül

Can TV Genel Yayın yönetmeni Zeynel Gül Yurtsever Kürtlerin ve Devrimcilerin bedel ödeyerek elde ettikleri olanakları kullanan ve Alevi Haberin Şiacı-Turancılarla girdiği her polemikte Alevi Haber'in karşısında konumlanmakta.. Nedeni?

A+A-

Zincirleme gelişen durumu anlayabilmek için lütfen sırasıyla yazı içinde vereceğimiz Haberleri okuyunuz.

Biz Abdal Musa etkinliklerinde sahne alanların eleştirildiği bir Haber yayınladık. (Resime tıklayarak okuyunuz)

abdalmusa-ali-yaman.jpg
Yazı Linki: https://www.alevihaber.com/islamci-misyonerler-bu-kez-abdal-musa-dergahinda-sahne-aldilar-44214h.htm

....


Bu haberimize İslamcı-misyonerler şöyle bir yazıyla cevap verdiler.

zeynel-gul-cakalligi-001.jpg

Yukarıdaki yazıda gördüğünüz gibi sadece biz değil, PİRHA ve CAN TV'de hedef alındı.
Zeynel efendinin yayın yönetmeni olduğu Can TV, o ne yapar dersiniz?
Okumaya devam edin ve görün!


Bu yazının ardından bizzat CAN TV Yayın Yönetmeni Zeynel Gül kendi sayfasında Antalya Valisinin Abdal Musa dergahında Namaz kılması gündeme düşünce Zeynel Gül buna tepki olarak aşağıdaki paylaşımı yapıyor.
Leyla Akgül paylaşım altında Alevi Haberi ima ederek hedef alıp ve hedef gösterir bir yorum la Alevi Habere saldırdı.
zeynelgul-leylasi.jpg

Leyla Akgül Demokratik Alevi kamuoyu tarafından yakınen tanınan ve Alevilik harici her şeyi Alevilik diye sunmayı, Alevileri İslami eksene çekmeye ant içmiş, Avrupa ve Türkiye'de bu yönde derin ilişkiler ve çalışmalarıyla tanınan üstadını savunmaya ilk açıklamalarında cesaret edemese de ilerleyen yorumlarla beraber esas rahatsızlığını dile getirip malum misyoner hocası Ali Yaman hocasını korumaya yönelik şu yazıyı yazdı:

leyla-akgul-namaz-uzman.jpg

Alevi Haber olarak kendisine gerekli cevabı şu Haber-Yorumumuzla verdik (Resime tıklayarak haberi okuyabilirsiniz)

misyoner.jpg

....


Bu süreçte Leyla Akgül saygıdeğer sanatçı Ferhat Tunç ve 1,5 yıl evvel kaybettiği kız kardeşini hedef alan bir yazıyla başka bir provokasyona imza attığını SolHaber.net sitesi şurada haberleştirdi.

leyla-kizimiz-002.jpg
Linki: http://www.solhaber.net/turk-islamci-la-kitap-sahibinden-ferhat-tunca-saldiri-11519h.htm

Bizler Alevi Haber olarak bu gelişmeyide kaynak belirterek yayına sunduk.
Link: https://www.alevihaber.com/la-kitap-sahibinden-dersim-ve-devrimci-kimlige-ferhat-tunc-uzerinden-yeni-bir-saldiri-44222h.htm

Daha sonra Leyla Akgül, Sol Haber editörünün tanımıyla 'zaaflı ve düşük profilli' onlarca erkek arkadaşına ilgili haberlerimizin linklerini paylaşmaya yanaşmadan doğan doğal cevap hakkını kullanarak sosyal medya hesabından bizlere yönelik birşeyler yazmış. Eyvallah hakkıdır, yapabilir.

Buraya kadar herşey anlaşılır ama işte tam burada sahneye tekrar CAN TV Genel Yayın Yönetmeni Zeynel Gül efendi çıkıyor ve şöyle bir yorumla bizleri aklı sıra kurnazca hedef alıyor.

zeynelgul-oryantal.jpg

...ve buradaki yazılanlarla bize doğan cevap hakkımızı en yalın bir dille kullanma kararı aldık:

Zeynel Gül efendi haddine ve çapına olmadığı halde bizlerin Aleviliğini sorguluyor.
Sanki insanlara Alevilik dağıtma kurumu başkanı.

-bizlerin kendisi gibi ceylanla gezip, sırtlanla dostluk yapan Alevilerden olmadığımız kesin.
-Kürtlerin kapısında varolup, İslamcı-Turancıların sofrasını şenlendirende kendisidir.
-31 Mart seçim sürecinde MHP'li Mehmet Şahin'i CAN TV'ye konuk edende kendisidir.
-Alevi Pir ve Dedelerini Alevi kurumlardan uzaklaştıranları CAN TV'de konuşturanda kendisidir.
-Yurtsever Kürtlerin ve Devrimcilerin emekleriyle varolmuş CAN TV'yi Turancı-Irkçılara açıp Turgut Öker ve arkadaşlarına saldırtanda kendisidir.
-Solcu-Devrimci gibi gözüküp her defasında Şiacı-Turancı-Irkçı-Kürt düşmanlarının ortamlarında kıvırtarak yorumlar yapanda kendisidir.

Zeynel Gül karakteri CAN TV, PİRHA ve Alevi Haberi hedef gösteren zihniyetle bir olup Alevi Haber sitesine ve site emekçilerinin Aleviliklerini sorgulama densizliği noktasına kadar ileri gidebilmiştir. Tabiki buna verecek bir cevabımız olacaktır ve vardır.

Zeynel Gül'ü aslında muhatap dahi almayız ama mesele kendisinin Zeynel Gül olması değil CAN TV'de konum sahibi olmasıdır.
Yoksa Zeynel Gül bir hiçtir ve yeride aslında CEM TV veya Ertürk Canımızın TV'si ancak olabilecekken bizim kendini yaşatan apolitik CAN TV'deki bazı sorumluluklarının farkında olmayanlardan dolayı Zeynel Gül gibi bir karakter meydanlarda CAN TV genel yayın yönetmeni olarak nala ve mıha vurarak kendisini yaşatabiliyor.

Kendisini varetmek için her ipte oynayan, yeri gelince Solcu, yeri gelince Milliyetçi, yeri gelince Devrimci abi olabilmeyi başaran bukelemun bir karakterdir.

Ama bu bukelemun Zeynel efendinin gizlemeye çalıştığı yüzünü sadece bu karakteri vareden ve varolmasına tahammül eden apolitik ve feodallar göremezler. Bizler Alevi Haber olarak Zeynel Gül'ün kalibresini ve notunu aylar öncesinde vermiştik.

Refleks gösterdiği her konuda kamufle etmeye çalıştığı özündeki gerçek kişiliğini ortaya seriyorken CAN TV'dekiler bu kişinin kendisine sunulan konumu asla haketmeyen bir karakter, duruşu olmayan ve kişilik sorunu yaşayan zaaflı bir varlık olduğunu göremiyorlarmı acaba?
Veya görüyorlarda işlerine mi böylesi geliyor?


CAN TV sorumlularına sormak istiyoruz:

Kürdün kaymağını yiyip tabağına tükürenler, el üstünde tutulanlarla nereye kadar ve kim adına yürüyeceksiniz?
Bizzat CAN TV'yi hedef alan anlayışla kolkola giren Zeynel Gül karakterinin vazgeçilmez oluşunun nedenlerini Alevi Haber olarak merak etmekteyiz, açıklarımısınız?
CAN TV ve Özgür Basın çalışmasında bedel ödemiş ve ödemekte olan onca insana karşı kendinizi hiçmi sorumlu hissetmiyorsunuz?
Zeynel Gül'ün kendi çapında bir Ömer Güney olduğunu görmüyor musunuz?
Ömer Güney'leri kurumlarınıza neden sokuyor hatta yönetici yapıyorsunuz?
Kişilik analizi ve çözümlemesi nedir bimiyormusunuz?
CAN TV olarak amacınız Kürt rantını kullanarak Televizyonculuk yapmakmıdır yoksa kendinizi sorumlu hissettiğiniz kriterleriniz varmıdır veya kalmışmıdır?


Turgut Öker konusu

Zeynel Gül'ün etrafını sarmalayan ve Devrimci-Demokrat Alevi hak arama mücadelesinin yakınen tanıdığı arkadaşlarının isim veremeden dillendirmeye çalıştıkları bir diğer konuda Alevi Haber sitesinin Sayın Turgut Öker ve arkadaşları tarafından hayata geçirildiği, kendilerinin işlendiği tüm başlıkların Turgut Öker tarafından dikte edildiğidir. Yani bizlerin bir nevi Turgut Öker'in kalemşörleri olduğumuz iddiasıdır.

Buna cevaben kısaca şunu söylemek isteriz;
Turgut Öker bizlerin saygı duyduğu, her zaman sahiplendiği ve sahipleneceği, Alevi örgütlenmesi içerisinde önder bir isimdir. Bireylerle olan ilişkilerimiz veya ilişiksizliğimiz sadece bizleri ilgilendirir.

Bu çevrelerin herkesi kendileri gibi satılık kişilikler ve kalemşörler sanıyor olmalarına da şaşırmış değiliz.

Sonsöz
Bu ve benzeri konularda gerek duyduğumuz ve muhatap alınmaya değer gördüğümüz kişi ve kurumlara gerekli cevabı vermeye devam edeceğiz.

Alevi Haber Yönetim Kurulu
24.07.2019, Perşembe

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler