'Ocakzadeler Meclisi' Hacı Bektaş Veli Dergâhı postnişi Veliyettin Ulusoy'a karşı kuruldu

'Ocakzadeler Meclisi' Hacı Bektaş Veli Dergâhı postnişi Veliyettin Ulusoy'a karşı kuruldu

'Ocakzadeler Meclisi' isimli oluşumun esas hedefinde Hacı Bektaş Veli Dergâhı postnişi SAYIN Veliyettin Ulusoy var. Akıl hocaları ise kafatasçı Ali Rıza Özdemir.

A+A-

Alevi-Bektaşi tarihinde görülmemiş bir süreç başladı.
Alevilerin en saygın ve tartışılmaz merkezi olan Hacı Bektaş Dergahında iki başlılık ortaya çıktı.
Buna meydan veren isim ise Kürt asıllı Türk ırkçılarının suyuna akan Hüseyin Hürrem Ulusoy oldu.


Hüseyin Hürrem Ulusoy birkaç tescilli ırkçının kışkırtmasına uyarak gerici bir bataklığa yelken açtı.
Hüseyin Hürrem Ulusoy'un bu çıkışı aynı zamanda Aleviler arasında Hünkar'ın soyundan gelen ve Alevi toplumu içerisinde son derece saygı gören soyunun sahada tartışmaya, duruşlarının kabul ve reddiyeye zemin sunacaktır.
Bu çok hassas detayı hesaba katmadan yapılan ayrıştırıcı hamlenin, cahilce ve zarar verici bir adım olduğunu süreç hepimize gösterecektir.

Kimdir bu bahis konusu Irkçı?
Bu tuzağın başrolündeki isim sosyal medyada muhatap alınmak için adeta kendisini yırtan, büyük bir motivasyonla Kürt ve Devrimci düşmanlığı yapan Ali Rıza Özdemir isimli Erzincan Göller (Gola Hemuku) Kırmanciki dilinde konuşan KÜRT bir ailenin çoçuğu, Hemoçık, HEMİKAN aşiretine mensup bir şahıs.

Kendisi Irkçılık yapan Türk Ocakları aktivisti.
Tescilli bir ırkçı-kafatasçı-Türkçü.
Ali Rıza Özdemir'e göre Kürt diye birşey yoktur. Hepsi Türklükten dönme!

Kendisi Kürt olmakla beraber Türk ırkı-kafatasçılığına soyunmuş kınalı bir kekliktir.
Kendi kimliğine, varlığına, diline, soyuna, sopuna düşman kesilmekle de yetinmeyerek şimdi de Hacı Bektaş Dergahını bölüp parçalama görevine soyunmuştur.


Zaten Türk ırkçılığı yapanların yüzde 90'ının Türk dahi olmadıkları bir coğrafyada bu tiplere sıklıkla rastlamak bizleri şaşırtmıyor.
Ali Rıza Özdemir kimdir, kimlerle hangi oluşumlar içerisinde, kimleri nasıl yönlendiriyor, SAYIN Veliyettin Ulusoy hakkındaki düşünceleri nedir?

ozlem-dagdelen.jpg
İşte Ali Rıza Özdemir Gerçekliği:
Siz hiç böyle laik, ilerici, Kemalist bir Alevi çift gördünüz mü?
''Gericımiz'' dahi bu kafaya ve kılık kıyafete sahip değil!

.....

Ali Rıza Özdemir Türk Ocakları adlı Türk ırkçılığı yapan yapılanmada aktif olarak bulunan ve etkinliklerinde sahne alan bir isim, işte bu ırkçıların organize ettiği bir etkinlik afişi:

ali-riza-ozdemir-ulkucu.jpg

Ali Rıza Özdemir le ilgili sorulara kendisine ait ırkçılık, kin ve nefret kodlamalı yazılarından aldığımız görsellerle cevaplayalım.

Hayata dair tüm kodlaması ilerici, laik, 72 millete aynı nazarla bakan, ırkçılığa karşı duran modern, demokrat, devrimci ve yurtsever Alevilere karşı gerici, ırkçı ve islamcı bir klik oluşturmak. Ayrıştırıcılık ve misyonerlik çalışmalarında en ön saflarda. Bunu başarabilmek için Alevilerin Serçeşmesini çalışma alanı olarak seçmiş veya birileri kendisine bu görevi vermiştir.
Kendisi Pir Hünkar Hacıbektaş Veli Dergahı Vakfı yani kısa adıyla Serçeşme Vakfı içerisinde yer alan bir isim.
Yani Hüseyin Hürrem Ulusoy'u etkisi altına alabilecek kadar ona yakın. Ve bu son çıkışla Hüseyin Hürrem Ulusoy'u avcunun içine aldığı gözüküyor.

sercesme-vakfi.jpg


Aşağıda mavi arka plandaki yazı Ali Rıza Özdemir'e aittir.
SAYIN Veliyettin Ulusoy hakkındaki görüşleri ve Ocakzadeler Meclisinin kuruluş çalışmaları hakkında verdiği bilgiler:

alirza-ozmdeir.jpg

Ali Rıza Özdemir hadsizliğin ve çukurun dibini delecek kadar ileri giderek şu görselde gördüğünüz yazıyı 23 Agustos 2019 yılında kaleme almış ve SAYIN Veliyettin Ulusoy'un M. Kemal Atatürk'ün yanından Abdullah Öcalan'ın emrine geçiş yaptığını iddia etmiştir.

Hüseyin Hürrem Ulusoy bu yazıyı kaleme alan kişiyle nasıl aynı vakıfta bulunabilmiştir?

Nasıl Ocakzadeler Meclisi isimli oluşuma onay verebilmiştir?

Bu soruların cevabını aklı selim Alevi halkına bırakıyoruz.


aliriza-ozdemir-200.jpg

Hüseyin Hürrem Ulusoy ise böyle bir şahısla hem aynı vakıfta çalışmaya devam etmiş hemde bir üstüne koyarak bu ırkçının gazıyla Ocakzadeler Meclisi adlı Aleviler arasında ''Haramzadeler meclisi'' diye adlandıralan oluşumunun önünü açmıştır.

Bu oluşum Hacı Bektaş Ocağının kalbine saplanmış bir hançerdir ve Hüseyin Hürrem Ulusoy açtığı bu kanalın Hacı Bektaş Dergahına vereceği zararı göremeyecek kadar zır cahil ve öngörüsüzdür.

Ocakzadeler Meclisinin Sayın Veliyettin Ulusoy'a saldırmasına zemin olarak Turgut Öker ve HDP'yi, Cenazelerde Bağlama ile deyiş okunmasını belirtiyorlar.

Bu tuzaktan habersiz birçok sözde Dede 'benim adımda bu listede görünsün' diye olup bitenden habersiz olarak bu organizasyonun tuzağına düşmüşlerdir.

Tipik ırkçı-faşist MHP'li çıkışları aşağıda kırmızı arka planda yazdıklarından görebilirsiniz:


alirza-iti.jpg

aliriza-ozdemir-kontra.jpg

Gördüğünüz gibi SAYIN Veliyettin Ulusoy ile sorunu onun AABK eski başkanı Turgut Öker'e verdiği destek, Selahattin Demirtaş ile görüşmüş olması ve HDP'nin barajı geçmesi yönünde verdiği destektir.

Yani bizim Kürt asıllı kırma 'Türk' Ali Rıza Özdemir bu destek ve görüşmelerden çok rahatsız olmuş. Olmasıda gayet normal çünkü kendisi tescilli bir Kürt ve Devrimci düşmanı ırkçı.
Tüm yazılarındaki kodlamalar tipik bir ırkçı-kafatasçının bulanık dünyasından fışkıran kin, nefret dolu karşı devrimci ve anti-bilimsel yazı ve söylemlerle dolu.

Hüseyin Hürrem Ulusoy bu kendi soyuna sopuna düşman şahsın suyuna akarak Serçeşme'yi kalbinden hançerlemiştir. Bu çıkış İzzettin Doğan ve C.E.M. vakfının verdiği ve verebileceği tüm zararları misliyle katlayacak bir adımdır.

Hasan Erdal / Alevi Haber ÖZEL

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
İlgili Haberler